Najlepšie elektrické bicykle – TOP10

Sylwia Stwora-Petela 03.07.2024

Hľadáte elektrobicykel, ktorý vám spríjemní každodenné dochádzanie do práce alebo cesty po meste? Alebo potrebujete bicykel na objavovanie nových miest a zdolávanie náročnejších terénov, ktorý vám uľahčí vaše dobrodružstvá? V našom článku „Najlepšie elektrické bicykle“ sme vybrali 10 e-bikov dostupných na Sportano.sk, ktoré nielenže spĺňajú najvyššie štandardy kvality a výkonu, ale vynikajú aj inovatívnymi funkciami, dizajnom a komfortom jazdy.

Elektrobicykle sa stali neoddeliteľnou súčasťou mestského prostredia a ponúkajú nielen ekologickú alternatívu k tradičným vozidlám, ale aj pohodlnú a efektívnu formu prepravy. Nechýbajú ani elektrobicykle MTB určené na jazdu v najrôznejších terénoch, od lesných ciest cez náročné horské chodníky až po ťažko dostupné oblasti.

Viac informácií o výhodách a nevýhodách e-bicyklov a výbere tohto typu dvojkolesového prostriedku si môžete prečítať v našom článku: Ktorý elektrický bicykel si vybrať?

Vybrať si ten správny elektrobicykel môže byť vzhľadom na rozmanitosť modelov a funkcií pomerne náročné, preto sme sa rozhodli zostaviť zoznam 10 najobľúbenejších a najlepších e-bicyklov z ponuky Sportano.sk, aby sme vám uľahčili úlohu.

Elektrobicykel Superior eXP 8089 s výkonným, ale mimoriadne tichým motorom Shimano EP8 (maximálny točivý moment 85 Nm) a batériou s kapacitou 504 Wh sa stane nenahraditeľným spoločníkom na vašich horských výpravách. Na tomto elektrickom hardtaile môžete na jedno nabitie (režim Eco) prejsť až 120 km. Vďaka integrovanej batérii a vnútornému vedeniu káblov (ICR) ponúka tento elektrobicykel estetický a moderný vzhľad. Absencia vyčnievajúcich káblov zvyšuje bezpečnosť pri jazde, pretože nehrozí, že sa o ne zachytíte alebo ich poškodíte v prípade pádu. Vnútorné vedenie káblov tiež pomáha udržiavať bicykel v čistote, pretože káble pri prejazde náročným terénom nezachytávajú nečistoty a prach.

Superior eXP 8089 je vybavený odpruženou vidlicou SR Suntour XCR34 Air so zdvihom 120 mm a komponentmi skupiny SHIMANO DEORE v konfigurácii 1×11, čo prináša plynulú a pohodlnú jazdu bez zbytočného trhania alebo problémov pri zmene rýchlosti. Máme tu aj hydraulické kotúčové brzdy Tektro HD-M735 so štvorpiestikovou konštrukciou, ktoré zabezpečujú isté zastavenie bicykla na akomkoľvek povrchu. Kompatibilita s mobilnou aplikáciou E-Tube Project umožňuje prispôsobiť nastavenia bicykla podľa terénu a podmienok.

Tento horský elektrobicykel od českého výrobcu prejde testom pre MTB začiatočníkov, ako aj skúsenejších milovníkov horskej jazdy. Na palube elektrobicykla LOVELEC Sargo nájdete energeticky úsporný centrálny motor DAPU (maximálny točivý moment 95 Nm) a výkonnú batériu, ktorá vám umožní prejsť na jedno nabitie až 170 km. Batéria je odnímateľná, čo umožňuje jej jednoduché dobíjanie napríklad počas státia.

E-bicykel značky LOVELEC ponúka prehadzovačku Shimano Alivio s pohonom 1×9, presné hydraulické kotúčové brzdy Tektro HD-T275 a odpruženú vidlicu Suntour XCM s nastavením a zdvihom 100 mm. Vodotesný ovládací panel s LCD displejom a 5 režimami asistencie umožňuje nastaviť jazdné parametre podľa vašich individuálnych potrieb a terénu.

Elektrobicykel Orbea Rise je jedným z najľahších modelov e-MTB na trhu. Je vybavený výkonným motorom Shimano EP600-RS (maximálny točivý moment 85 Nm) a batériou s kapacitou 540 Wh zabudovanou v ráme, ktorá v kombinácii s prídavnou batériou Range Extender RS poskytuje ďalších 252 Wh, aby ste si mohli užiť dlhé výlety.

Rise H30 využíva pohon 1×12 od skupiny Shimano Deore, čo znamená hladké a ľahké radenie, zatiaľ čo široký rozsah prevodových pomerov zaručuje, že prevody môžete vyladiť podľa svojich aktuálnych potrieb. Tento horský elektrický bycikel má tiež plné odpruženie, ľahký, ale odolný hliníkový rám s čiastočným vnútorným vedením káblov a presné hydraulické kotúčové brzdy Shimano MT410.

GHOST E-ASX 160 Universal je univerzálny elektrobicykel, ktorý poháňa výkonný centrálny motor Bosch Performance CX Smart System (točivý moment 85 Nm) ponúkajúci plynulú asistenciu. E-bike je vybavený štyrmi režimami asistencie, automatickým režimom (eMTB) a režimom WALK do rýchlosti 6 km/h na pohodlné ovládanie bicykla v náročných podmienkach. Okrem toho je kompatibilný s aplikáciou Bosch Flow.

E-bicykel GHOST E-ASX 160 Universal využíva pohon 1×12 SRAM SX Eagle, ktorý zaručuje plynulú zmenu prevodov. Predné a zadné odpruženie značky Rock Shox umožňuje bicyklu pohodlne prekonávať nerovnosti, zatiaľ čo hydraulické brzdy Shimano MT420 zabezpečujú účinné brzdenie v každej situácii. Batéria je tu umiestnená v ľahkom a odolnom hliníkovom ráme, ktorý poskytuje nielen estetiku, ale aj dodatočnú ochranu a lepšie vyváženie bicykla.

Elektrobicykel EcoBike RX500 je horský elektrobicykel poháňaný centrálnym motorom Ananda® s maximálnym točivým momentom až 130 Nm a batériou s kapacitou 840 Wh. Spolu so vzduchovým tlmičom SunTour XCR-AIR LOR so zdvihom 120 mm, veľkými kolesami vybavenými širokými plášťami Schwalbe® Nobby Nic (29 x 2,6 palca) a gélovým tvarovaným sedlom VELO VL-3363 zdoláte každé stúpanie a prekážku a pohodlne dosiahnete ťažko dostupné miesta.

Hliníkový rám zaručuje nízku hmotnosť, ale aj vysokú pevnosť a odolnosť voči deformáciám. Využíva spoľahlivý pohon Shimano Deore v konfigurácii 1×10 a hydraulické kotúčové brzdy Shimano MT400, ktoré sú zárukou účinného zastavenia v každej situácii. Charakteristickým znakom tohto e-MTB je ovládací panel s farebným displejom, ktorý umožňuje intuitívne nastavenie potrebných jazdných parametrov, a súmrakový senzor – sám upravuje úroveň podsvietenia displeja podľa svetelných podmienok.

Skladací elektrobicykel LOVELEC Izar je ideálnym riešením na cesty do mesta, dochádzanie do práce alebo rýchle výlety mimo mesta. Lítium-iónová batéria s kapacitou 12 Ah v ráme poskytuje nízke ťažisko, čo zlepšuje stabilitu a ovládateľnosť pri jazde. Na jedno plné nabitie môžete prejsť až 100 km. Motor s výkonom 500 W v zadnom náboji s maximálnym točivým momentom 45 Nm zabezpečuje plynulú a tichú jazdu a bezproblémové preskúmavanie mestských oblastí.

Mestský elektrický bicykel s ľahkým a odolným hliníkovým rámom má 7-stupňovú prevodovku Shimano Tourney, ktorá zabezpečuje plynulé radenie prevodov, a LCD displej, ktorý okrem iného zobrazuje: úroveň nabitia batérie, rýchlosť jazdy a prejdené kilometre. Medzi ďalšie prednosti modelu LOVELAC Izar patrí možnosť zloženia do kompaktných rozmerov, brzdy Promax V s odpojením motora, nosič s blatníkmi do 25 kg a pneumatiky Kenda s vynikajúcou priľnavosťou na rôznych povrchoch.

Elektrobicykel Orbea Wild FS H10 je kompletným riešením pre cyklistov, ktorí hľadajú kvalitu, výkon a spoľahlivosť v akomkoľvek teréne. MTB elektrobicykel poháňa motor Bosch Performance CX s výkonom 250 W a maximálnym točivým momentom 85 Nm, ktorý poskytuje dynamickú jazdu a podporu aj v náročnom teréne. Lítiovo-iónová batéria s kapacitou 625 Wh zaručuje spoľahlivosť a dlhodobé používanie.

Na jedno plné nabitie môžete prejsť až 150 km. K tomu pridajte prehadzovačky Shimano XT M8100 v konfigurácii 1×12 a spoľahlivé hydraulické kotúčové brzdy SHIMANO MT420.

Nová geometria rámu Orbea Wild FS H10 bola navrhnutá tak, aby maximalizovala pohodlie a stabilitu pri jazde v rôznych podmienkach bez ohľadu na schopnosti jazdca. Ľahký a odolný hliníkový rám Orbea Monocoque Race poskytuje vynikajúcu odolnosť a pohodlie, zatiaľ čo plné odpruženie vpredu aj vzadu umožňuje jazdcovi pohodlne prekonávať náročný terén a zabezpečuje vyššiu priľnavosť a výkon.

Kellys Tayen R10 P29″ je dokonalým spoločníkom pre každého vášnivého horského cyklistu, ktorému poskytne nezabudnuteľné dobrodružstvá a jedinečný zážitok na každom výlete bez ohľadu na terén. Vybavený výkonným motorom PANASONIC GX Ultimate a batériou KELLYS Re-Charge K1 s kapacitou 725 Wh zaručuje dlhotrvajúcu podporu aj na náročných trasách. V režime AUTO (automatické prispôsobenie úrovne podpory podmienkam) môžete na jedno nabitie prejsť až 100 km.

Elektrický bicykel má 9-stupňový pohon SHIMANO Altus M2000 zodpovedný za plynulé radenie prevodov a hydraulické kotúčové brzdy SHIMANO MT200 na účinné zastavenie a presné ovládanie. Ľahký rám z odolného hliníka a 29-palcové kolesá zabezpečujú stabilitu a lepší kontakt so zemou, vďaka čomu sa ľahšie prekonávajú nerovnosti na trase, zatiaľ čo systém celkového odpruženia zaručuje pohodlie a bezpečnosť aj v náročnom teréne. MTB elektrobicykel okrem toho ponúka farebný displej PANASONIC s rozhraním Bluetooth® 5.0 a navigáciou Side Color Display, vďaka čomu je možné sledovať údaje o výlete a pripojiť sa k externým zariadeniam cez Bluetooth.

Funkčnosť a všestrannosť elektrobicykla EcoBike X-Cross L 36V z neho robí skvelú voľbu na každodenné jazdy po meste aj dlhšie výlety v teréne. Motor BAFANG umiestnený v zadnom náhone s krútiacim momentom až 45 Nm poskytuje príjemnú podporu pri jazde, zatiaľ čo integrovaná 17,5 Ah batéria LG v ráme umožňuje dojazd od 60 až do 140 km.

Pánsky trekingový elektrobicykel s pohonom 1×10 je vybavený 20-palcovým hydroformovaným hliníkovým rámom, ktorý zaručuje nielen ľahkosť, ale aj pohodlie na dlhých trasách. Odpružená vidlica účinne tlmí nerovnosti terénu a hydraulické kotúčové brzdy zabezpečujú bezpečné a isté zastavenie bicykla. Kabeláž čiastočne vedená v ráme zvyšuje bezpečnosť jazdy. Na palube sa nachádza aj ovládací panel s veľkým farebným displejom, ktorý umožňuje pohodlne ovládať motor aj aktuálne jazdné parametre. Okrem toho má bicykel pohodlný nosič s popruhmi na prenášanie a ergonomické sedlo, takže na dlhých cestách získate maximálne pohodlie.

Elektrobicykel Orbea Urrun 30 je technologicky pokročilý elektrobicykel na horskú cyklistiku, ktorý poskytuje nielen vynikajúci výkon, ale aj pohodlie a bezpečnosť pri jazde v rôznych terénnych podmienkach. Poháňaný kvalitným centrálnym motorom Shimano EP801 RS (maximálny krútiaci moment 60 Nm) a napájaný odolnou internou batériou Orbea s kapacitou 540 Wh umožňuje dlhé cestovanie bez potreby častého dobíjania. Jeho ľahký hydroformovaný hliníkový rám zaručuje nielen odolnosť, ale uľahčuje aj zdolávanie náročných trás.

Tento horský elektrobicykel je vybavený: predným odpružením, hydraulickými kotúčovými brzdami a prehadzovačkou Shimano Deore M5120 1×10 pre plynulé radenie a vynikajúcu kontrolu nad bicyklom. Veľké 29-palcové kolesá zaisťujú stabilitu aj pri vyšších rýchlostiach, zatiaľ čo kvalitné brzdy Magura a estetické ukrytie laniek v ráme ďalej zvyšujú bezpečnosť a pohodlie pri jazde.

Odporúčané produkty