Najlepšie futbalové lopty – rebríček roku 2024

Marcin Denisiuk 03.07.2024

Ak chcete mať z futbalu maximálnu radosť, oplatí sa investovať do dobrého vybavenia. V tomto článku uvádzame náš subjektívny rebríček najlepších futbalových lôpt z ponuky obchodu Sportano.sk. Návrhy sme vybrali tak, aby si každý futbalista bez ohľadu na úroveň svojich znalostí mohol nájsť niečo pre seba.

Môžu nás výrobcovia futbalových lôpt niečím prekvapiť? Mohlo by sa zdať, že ich výrobky sú si veľmi podobné. Futbalová lopta veľkosti 5 sa však podstatne líši od futbalovej lopty veľkosti 4 alebo 3. Futbalové lopty konkurenčných spoločností majú rôzne vzory a farby, ale väčšina technických detailov je nepatrná. A predsa od nich do veľkej miery závisí zážitok, ktorý máme z hry. Viac informácií si môžete prečítať v našom sprievodcovi: Futbalové lopty .

Futbalová lopta Puma Orbita 1 Tb Fqp je profesionálny model, ktorý splní očakávania najnáročnejších hráčov hľadajúcich vybavenie, ktoré im umožní predviesť celú škálu herných zručností. Nemecký výrobca vytvoril futbalovú loptu, ktorá v sebe spája precíznosť a odolnosť a zachováva si svoje vlastnosti, aj keď je ihrisko nasiaknuté vodou.

Jej vysokú kvalitu pocítite od prvého nárazu vďaka vylepšenej syntetickej PU koži s hrúbkou 1,2 mm. Tento inovatívny materiál bol skombinovaný s penou POE a obohatený o na dotyk príjemnú textúru pre zlepšenie priľnavosti. Výrobca sa rozhodol pre konštrukciu pozostávajúcu z 12 panelov, čo znamená, že lopta sa pohybuje rýchlo a hra by mala byť veľmi plynulá.

Panely boli spojené pomocou hlboko lepených švov, čo znamená, že futbalová lopta bude minimálne absorbovať vodu. V dôsledku toho sa nezvýši jej hmotnosť ani sa nezmení jej letová schopnosť pri hre v lejaku. Tento model používa dušu vyrobenú z kvalitnej gumy, ktorá sa vyznačuje vysokou trvanlivosťou a odolnosťou voči deformácii. Patentovaný ventil Puma Air Lock udrží vzduch vo vnútri, aj keď sa futbalová lopta používa mimoriadne intenzívne. O kvalite futbalovej lopty Puma Orbita 1 Tb Fqp svedčí najvyššia certifikácia – FIFA Quality Pro.

Chcete sa cítiť, akoby ste hrali na ihriskách EURO 2024? Ak máte loptu z majstrovstiev Európy, ľahšie popustíte uzdu predstavivosti. Model adidas Fussballiebe Pro – oficiálnu zápasovú loptu tohto prestížneho podujatia – si môžete zadovážiť na Sportano.sk.

Jej spojenie s EURO 2024 dokazuje logo šampionátu, ktoré je umiestnené centrálne a obkolesené farebnými vzormi, ktoré boli inšpirované farbami účastníkov šampionátu. Zaujímavý dizajn však nie je jej jedinou zaujímavosťou. Adidas Fussballiebe Pro je moderná futbalová lopta určená na trávnaté povrchy, ktorá vám umožní užiť si hru na maximum.

Futbalová lopta je vyrobená z vynikajúceho polyuretánu, takže ponúka správnu mäkkosť a responzívnosť, ako aj odolnosť. Vonkajší materiál prešiel procesom zvárania, čím sa eliminovali švy. Vo vnútri je adidas Fussballiebe Pro vybavená butylkaučukovou dušou, ktorá vyniká dobrým zadržiavaním vzduchu. Lopta bola navrhnutá tak, aby ste mali na ihrisku vynikajúcu kontrolu a mohli predvádzať svoje presné kopy. Odolné materiály použité pri jej výrobe sú zárukou, že sa z nej budete tešiť po dlhý čas. O najvyššej kvalite svedčí aj certifikát FIFA Quality Pro, ktorý sa udeľuje futbalovému vybaveniu najvyššej kvality. adidas Fussballiebe Pro je produkt určený predovšetkým pokročilým futbalistom, pre ktorých sú dôležité aj tie najmenšie detaily.

Ak je predmetom hľadania vaša prvá futbalová lopta, môžeme vám odporučiť model SELECT Contra DB . Na začiatok nepotrebujete nič s pokročilým dizajnom a futbalová lopta, ktorá obieha príliš rýchlo, vám len sťaží osvojenie si futbalových schopností. Verzia SELECT Contra DB má v tejto triede typickú konštrukciu, ktorá sa skladá z 32 panelov. To je charakteristické pre lopty, ktoré sa ľahšie ovládajú, a preto sú ideálne pre tých, ktorí s týmto športom ešte len začínajú.

Futbalová lopta bola ušitá zo syntetickej kože. Vo vnútri sa nachádza latexová duša, takže by sa mala dobre odrážať. Aby si lopta dlhšie udržala správny tlak, používa ventil s dvojitým uzáverom. SELECT Contra DB je model, ktorý vyniká veľmi dobrým pomerom ceny a kvality.

Ak so zatajeným dychom sledujete futbalovú Premier League, tento tréningový model si zamilujete. Nike Premier League Pitch je futbalová lopta navrhnutá tak, aby ste mohli slobodne zdokonaľovať svoje futbalové zručnosti na trávnatom povrchu. Je vyrobená z kombinácie štyroch materiálov: polyestru, polyuretánu, gumy a peny EVA. Tento výber komponentov je navrhnutý tak, aby zabezpečil maximálnu odolnosť a vysokú životnosť.

Futbalová lopta sa skladá z 12 panelov, čo naznačuje, že je určená na rýchlejšiu hru. Boli spojené pomocou pevných švov, vyrobených na stroji. Jej srdcom je gumová duša. Tento materiál je trvácny a odolný voči vibráciám. Vďaka tomu by lopta nemala byť náchylná na deformáciu, takže vaše prihrávky budú presnejšie. Futbalový lopta Nike Premier League Pitch je určená pre tých, ktorí hľadajú optimálny kompromis medzi nízkou cenou a dobrou kvalitou.

Futbalové lopty značky SELECT si zákazníci Sportano.sk veľmi cenia. V našom zozname preto nemohol chýbať model Brillant Super TB FIFA . Dánsky výrobca športového vybavenia patrí k tým, ktorí určujú trendy. V roku 1962 ako prvá spoločnosť na svete vytvorila futbalovú loptu s 32 panelmi, ktorá sa vďaka svojej konštrukcii mimoriadne ľahko ovláda. Verzia SELECT Brillant Super TB FIFA nadväzuje na tento prelomový dizajn. Je teda dokonale guľatá a vyniká vynikajúcou aerodynamikou. Je vynikajúcou voľbou pre hráčov, ktorí si chcú zlepšiť svoju techniku a potrebujú loptu, ktorá sa správa predvídateľne.

Vnútro lopty sa nachádza vynikajúca latexová duša, založená na patentovanej technológii Zero-Wing. Má takzvaný balančný bod, ktorý je protiváhou ventilu. Toto usporiadanie zvyšuje stabilitu, takže vaše prihrávky budú presnejšie.

Vďaka zvareným panelom a penovej výstelke pod nimi lopta nenasiakne vodu príliš rýchlo. To znamená, že si hru môžete užívať aj za nepriaznivých poveternostných podmienok. Mimoriadne odolné materiály a kvalita tohto modelu jej zaručila certifikát spoločnosti Fifa Quality Pro.

Model SELECT Tempo TB FIFA Basic je cenený pre svoju všestrannosť. Je tiež obľúbenou voľbou pre zákazníkov, ktorí hľadajú svoju prvú futbalovú loptu a hľadajú odolné vybavenie za dobrú cenu. Táto verzia sa dobre osvedčí počas tréningu na prírodnej tráve, keď je cieľom osvojiť si futbalové návyky, alebo aj počas amatérskych zápasov.

Futbalová lopta Tempo TB FIFA Basic sa skladá až z 32 panelov. Ide o konštrukciu, ktorou je spoločnosť SELECT známa. Takéto riešenie sa používa vtedy, keď má byť najdôležitejšou vlastnosťou futbalovej lopty stabilita a predvídateľnosť. Panely v tejto futbalovej lopte boli spojené zváraním, vďaka čomu je odolná voči nasiaknutiu vodou.

Začiatočníci a stredne pokročilí futbalisti ocenia aj jej mäkkosť. Je to vďaka pene EVA pod vrstvou zo syntetickej kože. Vďaka drsnému povrchu sa futbalová lopta ľahšie chytá. Tento model ťaží z patentovanej technológie Zero-Wing bladder, ktorá pomáha udržiavať dokonale guľatý tvar. Mimoriadne tesný ventil Double-Lock s dvojitým uzamykacím mechanizmom sa „postará“ o to, aby sa vo vnútri udržiaval správny tlak. Tento výrobok má certifikát FIFA Basic, ktorý zaručuje, že zariadenie je bezpečné a primerane odolné.

Ak hľadáte profesionálnu loptu na futbal a zároveň ste fanúšikom Bundesligy, určite sa vám bude páčiť ponuka značky DERBYSTAR. Model Bundesliga Brillant APS je oficiálna zápasová lopta používaná na ihriskách dvoch najvyšších nemeckých súťažných líg v sezóne 2023/24. Futbalová lopta svojím dizajnom pripomína klasickú „lienku“, hoci dostala modernú podobu a farebné vzory. Nechýba ani zreteľné logo Bundesligy.

Značka DERBYSTAR dbala na najvyššiu kvalitu materiálov a životné prostredie, keďže niektoré suroviny sú recyklované. Dvadsaťdva panelov bolo spojených pevnými švami a ich okraje boli dodatočne podlepené. To zaručuje, že lopta je odolná a neabsorbuje vodu, čo je dôležité, ak sa chystáte hrať za každých poveternostných podmienok. Veľký počet panelov znamená, že máte pred sebou futbalovú loptu, ktorá sa ľahšie ovláda. Tento model sa teda bude páčiť hráčom, ktorí milujú dribling a radi predvádzajú svoje technické kúsky. V strede bola umiestnená duša typu SR, ktorá zabezpečuje stabilitu a aj optimálny tlak.

Dizajn tejto lopty pozná každý, kto sleduje zápasy najlepších futbalových klubov na európskom kontinente. Sportano.sk ponúka repliku oficiálnej lopty na zápasy Ligy majstrov UEFA. adidas UCL League zdobí logo tejto prestížnej súťaže.

Lopta je vyrobená z odolného materiálu TPU a jej panely boli spojené pomocou technológie zvárania. „Srdcom lopty je robustný butylkaučuková duša. Je odolná voči deformácii, čo bude mať pozitívny vplyv na presnosť vašich prihrávok počas tréningu alebo zápasu.

V našom zozname sa nachádza aj futbalová lopta vytvorená americkou spoločnosťou Capelli Sport. Tribeca Metro Competition Hybrid je hybridný model, ktorý vznikol kombináciou materiálov s rôznymi vlastnosťami (TPE a TPU). Duša je vyrobená z kvalitného butylkaučuku, čo sa prejavuje vo zvýšenej pevnosti a zaručuje dobré zadržiavanie vzduchu.

Toto je druhý model v našom zozname od značky adidas, ktorý sa týka EURO 2024. Futbalová lopta Fussballiebe Club je verzia pre začiatočníkov, ktorá bude ideálna ako prvá futbalová lopta. Je vyrobená z plastu TPU, ktorý je z 15 – 20 % recyklovaný. Panely lopty sú spojené pomocou technológie strojového šitia. Vo vnútri sa nachádza butylkaučuková duša, ktorá dlhodobo udržiava požadovaný tlak a zabezpečuje dokonale guľatý tvar.

Odporúčané produkty