Najlepšia športová kamera – rebríček 2023

Sylwia Stwora-Petela 24.04.2024

Športový fotoaparát je ideálny prístroj na dokumentovanie vzrušujúcich udalostí, vzrušujúcich ciest alebo extrémnych športových výkonov. Či už je vašou vášňou lyžovanie, cyklistika, šnorchlovanie, wakeboarding alebo zoskok padákom, alebo jednoducho chcete zaznamenať svoje cesty pre YouTube alebo Instagram, vysokokvalitné akčné kamery ponúkajú takmer neobmedzené kreatívne možnosti. Rad kamier GoPro Hero je uznávaný pre svoju spoľahlivosť a schopnosť fungovať v každej situácii. Nie sú však jedinými skvelými zariadeniami, ktoré pomáhajú „zachytiť okamih“. Pozrite si náš rebríček športových kamier a vyberte si tú najlepšiu pre vás.

Športová kamera – prečo sa oplatí?

Zatiaľ čo väčšina z nás používa smartfón na zachytenie svojich najväčších okamihov a športových úspechov, čoraz viac ľudí, ktorí hľadajú najlepší nástroj na zaznamenávanie adrenalínových dobrodružstiev, športových úspechov alebo špeciálnych udalostí na cestách, si vyberá športové kamery. Tieto ľahké, odolné a všestranné digitálne zariadenia, ktoré si môžete vziať prakticky kamkoľvek (možno ich pripevniť na takmer akékoľvek vybavenie od hrudných súprav a prilieb až po športové autá a vodné plavidlá), vám umožnia natrvalo zachytiť okamihy, ktoré by za normálnych okolností nebolo možné zachytiť pomocou telefónu alebo fotoaparátu. Športová kamera je tiež najlepším spôsobom, ako sa podeliť o svoje dobrodružstvá s rodinou a priateľmi alebo nasledovníkmi – od rodinnej dovolenky cez vlogovanie až po akčné športy a mnohé ďalšie aktivity.

Vďaka stabilizácii obrazu, kvalite Full HD (1080p) alebo Ultra HD (4K), špeciálnym režimom spomaleného záberu, časozberného záberu a hyperzáznamu a širokej škále možností úprav môžete sledovať všetky svoje dobrodružstvá a dosiahnuť veľkolepé výsledky, či už nahrávate na zemi, vo vzduchu alebo pod vodou.

Vďaka technologickému pokroku sa trh so športovými kamerami stal neuveriteľne rozmanitým a ponúka širokú škálu možností pre profesionálov aj amatérov. Zaujíma vás, ktorá akčná kamera bude pre vás najlepšia? Prečítajte si nášho sprievodcu: Ktorá športová kamera? a nájdite si ideálny model spomedzi najlepších modelov v nasledujúcom rebríčku. V našom prehľade najlepších športových kamier zohľadňujeme faktory, ako je kvalita obrazu, pokročilé funkcie, rôzne možnosti montáže, trvanlivosť a odolnosť voči poveternostným vplyvom a mechanickému poškodeniu alebo intuitívne ovládanie.

Športová kamera – poradie. Top 10

Na vrchole nášho rebríčka najlepších športových fotoaparátov sa umiestnil GoPro Hero 11 Black, ktorý je najvšestrannejším a najpokročilejším zariadením z rodiny Hero, ale aj na trhu. V ponuke nechýbali ani ďalšie športové kamery značky GoPro, ale aj zaujímavé možnosti od DJI či značky Insta360, ktorá sa špecializuje na zariadenia s možnosťou nahrávania 360-stupňového videa.

1. GoPro Hero11 Black

Najnovšia kamera GoPro Hero11 Black má nový, väčší, takmer štvorcový obrazový snímač v porovnaní s obdĺžnikovými snímačmi v iných kamerách tejto značky. Čo to znamená. Môžete nahrávať vertikálne videá pre TikTok alebo Instagram Stories/Reels súčasne s horizontálnymi videami bez toho, aby ste museli meniť orientáciu kamery na vertikálnu. Stabilizácia HyperSmooth 5.0 ponúka vstavané funkcie AutoBoost a Horizon Lock, zabezpečuje tie najplynulejšie a najvýnimočnejšie zábery. Okrem toho je teraz vo fotoaparáte zabudovaná funkcia Horizon Lock (umožňuje vertikálne otáčanie fotoaparátu o 360 stupňov, pričom obraz zostáva v rovine s horizontom), čo znamená, že nie je potrebný modul MAX Lens Mod. GoPro Hero11 Black podporuje kino video 5,3K 60 FPS (snímok za sekundu), ako aj 4K 120 FPS a 2,7K 240 FPS a 24,7-megapixelové fotografie s videom vo vysokom rozlíšení (s režimom HDR). K tomu si pripočítajte 1/1,9″ snímač pre dobré zábery v tmavších svetelných podmienkach, vodoodpudivú vrstvu na kryte objektívu, dva displeje (hlavný dotykový a predný náhľadový), 10-bitové video, odolnosť voči vode do 10 m a Batéria Enduro s kapacitou 1720 mA, ktorá zaručuje vynikajúci výkon aj pri nízkych teplotách.

2. GoPro Hero10 Black

Go Pro HERO10 Black je ďalšie všestranné zariadenie s rýchlym a výkonným Procesor GP2, zaručuje plynulú a spoľahlivú prevádzku za všetkých podmienok. Táto športová kamera ponúka rozlíšenie: Rozlíšenie 5,3K pri 60 FPS, 4K pri 120 FPS a 2,7K a 1080p pri 240 FPS, čo znamená možnosť nahrávať video s 8-násobnou frekvenciou. spomalený pohyb pri rozlíšení 2,7K a 2x pri rozlíšení 5,3K. Okrem toho je Hero10 Black vybavený pokročilou stabilizáciou videa HyperSmooth 4.0 vo všetkých režimoch, 23 MP fotografie, možnosť automatického odosielania záznamov do cloudu počas nabíjania a skvelé podanie farieb a kontrastu pri slabom osvetlení. Kamera má robustné puzdro a je vodotesná pri úplnom ponorení do hĺbky 10 m a oveľa viac vďaka špeciálnemu puzdru, čo zaručuje vynikajúci výkon aj v extrémnych podmienkach na súši alebo vo vode. Za zmienku stojí 2,27″ hlavný dotykový displej a 1,4″ zadný náhľadový displej, ktorý pracuje v 3 režimoch.

3. DJI Action 2 Dual Screen Combo

DJI Action 2 je malá, modulárna a vodotesná (do 10 m bez puzdra a do 60 m so špeciálnym puzdrom) športová kamera s magnetickými montážnymi bodmi, ktoré umožňujú umiestnenie aj na veľmi stiesnených miestach. K dispozícii máme záznam videa v rozlíšení 4K pri 120 FPS, digitálnu stabilizáciu obrazu a možnosť fotografovania s rozlíšením 12 MP. Akčná kamera od DJI má nerozbitný objektív pokrytý sklom Sklo Gorilla Glass, predná strana Dotykový displej OLED s uhlopriečkou 1,76″, systém Matrix Stereo obsahuje 4 mikrofóny a editor umelej inteligencie. Malý a všestranný dizajn sa hodí na extrémne športy aj vlogovanie a modulárna konštrukcia zaručuje voľné prepínanie medzi modulmi alebo príslušenstvom. Napríklad pripojením modulu s nabíjateľnou batériou môže byť doba prevádzky kamery DJI Action2 až 180 minút.

4. Insta360 X3

Insta360 X3 je vrecková 360-stupňová akčná kamera schopná nahrávať video v rozlíšení 5,7K, s dvoma 1/2″ 48 MP, vďaka ktorým sú záznamy vo vynikajúcej kvalite aj pri slabom osvetlení.. Aplikácia Insta360 Pomocou umelej inteligencie pre pôsobivé a presné rámovanie, Stav toku a režim videa Aktívne HDR sú zodpovedné za stabilizáciu obrazu, Ja“ režim ste vždy v strede záberov a Zámok Horizon Lock 360 zabezpečuje horizontálne umiestnenie videa bez ohľadu na situáciu. Čo ešte? Nahrávanie v slučke, časozberné videá v kvalite 8K a vodotesnosť do 10 m (s puzdrom do 50 m).

5. DJI Pocket 2

DJI Pocket 2 je kompaktná akčná kamera s technológiou DJI Matrix Stereo a so 4 zabudovanými mikrofónmi, takže môžete nahrávať plynulé videá so zvukom v štúdiovej kvalite za akýchkoľvek podmienok. S režimami SoundTrack a Audio Zoom môžete nastaviť smer zosilnenia. HDR poskytuje bohaté farby a detaily, 3-osová stabilizácia obrazu je zodpovedná za vynikajúcu plynulosť záznamov a možnosť fotografovania s dlhou expozíciou umožňuje vytvárať jedinečné zábery. Kamera DJI Pocket 2 má rozlíšenie videa až 4K Ultra HD a 1/1,7″ snímač, vďaka ktorému dosiahnete kvalitné zábery aj pri slabom osvetlení.

6. Insta360 ONE X2

Insta360 ONE X2 je športový kupolová kamera s odolnosťou voči vode IPX8 (do 10 m, s puzdrom do 45 m) s možnosťou 5,7K 360° záznamu, clonou F 2,0 a stabilizáciou obrazu FlowState. Ako zabezpečíte, aby ste získali tie najlepšie zábery? Môžete sa pohrať s režimom hyperlapse, možnosti Zámok Horizon Lock (je zodpovedný za vyrovnanie horizontu), Zmrazenie snímky (umožňuje uvoľnenie akcií), Mesto duchov (natáčanie časozberných videí a získavanie snímok bez okolostojacich osôb), Laboratórium záberov (úpravy videa pomocou AI) alebo použite možnosť redukcie šumu vetra. Batéria s kapacitou 1630 mAh umožňuje 80 minút záznamu 5,7K videa na jedno plné nabitie.

7. GoPro Max

GoPro Max používa na nahrávanie dva objektívy (vrátane 360-stupňového snímania), ale môže fungovať aj ako akčná kamera s jedným objektívom. Výhody? Záznamy v kvalite 6K, stabilizácia Max HyperSmooth, ostrú kvalitu videa, časozberné snímky, softvérové nástroje na zrkadlenie, 6 interných mikrofónov pre vysokokvalitný zvuk a robustné a vodotesné (do 5 m) puzdro. Funkcie kamery GoPro Max Dotykový displej LCD, modul GPS a čítačka kariet MicroSD.

 8. Insta360 ONE RS Twin Edition

Insta360 One RS je veľmi všestranné zariadenie s modulárnou konštrukciou (vymeniteľné kamerové moduly a batérie), ktoré podporuje nahrávanie videa v rozlíšení 4K s frekvenciou až 60 FPS, ako aj panoramatický režim 6K s frekvenciou 24 FPS, ktorý zaznamenáva video v kinematografickom pomere strán 2,35:1. Modul 360 kamery umožňuje nahrávať 5,7K video s frekvenciou 30 FPS, ktoré môžete exportovať v plnom rozsahu alebo orezať pomocou Aplikácia Insta360. Za stabilizáciu obrazu je zodpovedná funkcia FlowState. Okrem toho je fotoaparát vybavený aktívnym HDR pre videá, hyper-lapse režimom TimeShift a sledovaním objektov pre 360° zábery.

9. GoPro Hero9 Black

GoPro Hero9 Black je dobrou a cenovo dostupnou alternatívou pre fanúšikov akčných kamier GoPro s režimami videa 5K pri 30 FPS a 4K pri 60 FPS, automatickou úpravou videa a priamym odosielaním záznamov z kamery do cloudu. K dispozícii je predný farebný LCD displej a zadný dotykový displej, skvelá stabilizácia obrazu HyperSmooth 3.0., Možnosť robiť fotografie s rozlíšením 20 MP a nahrávať pri 240 snímkach za sekundu v spomalenom zázname HD. A čo viac? Časozberné snímanie, živé vysielanie v rozlíšení 1080p v režime webovej kamery a režim HDR. Tento kompaktný a vodotesný fotoaparát funguje s rovnakým príslušenstvom Médiá Mod, ako jeho drahší súrodenci Hero10 a Hero11.

10. GoXtreme Black Hawk+

GoXtreme Black Hawk+ je najlacnejším riešením v našej ponuke so skvelou kvalitou obrazu v rozlíšení 4K Ultra HD pri 60 FPS. Výhody? Stabilizácia obrazu (EIS), široký uhol záberu (170° objektív), až 14 MP fotografie, režim časozberného snímania alebo možnosť sériového snímania. Okrem toho je k dispozícii 2-palcový displej, vstavaný mikrofón, Wi-Fi a špecializovaná aplikácia, takže si môžete naživo prezerať nahrané zábery, zdieľať ich na platformách sociálnych médií alebo spravovať funkcie a nastavenia fotoaparátu. Kamera GoXtreme Black Hawk+ funguje na batériu s kapacitou 1050 mAh a podporuje karty micro SD (do 64 GB).

Odporúčané produkty